Már elég rég nem írtam és ezért többektől kaptam már
szemrehányást...:)
Az az igazság, hogy nem volt időm mostanában sütni. Szakvizsgáztam...
Nagyon szeretem az egrest, ezért Nagyim meglepett egy kilóval,
de sajnos nem tudtam mindet megenni és gondoltam felhasználom a
felesleget egy tortához:)
Az Egres Tortát egy kellemes balatoni borozgatáshoz készítettem,
mivel az egres fanyarsága igazán jól illik a balatoni
fehérborokhoz.
Szokás szerint túlvállaltam magam és többet sütöttem, mint
ami elfogyott volna, de ez már nem fog megváltozni!
A London szelet (vagy ahogy Ági hívja London Pepi) egy igazán
gyors és finom sütemény. Szerintem majdnem minden családban a
nagymamák sztenderd süteménye.
Hozzávalók:
Tészta
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
Töltelék
- baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 20 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Miután a vajat a liszttel összemorzsoltuk, hozzáadjuk a a
tojások sárgáját s a cukrot. Egy könnyen gyúrható/nyújtható
tésztát kell kapnunk. Egy 20X30 cm-s formát kivajazunk és a
tésztát belesimítjuk, 180°C-on elősütjük a tésztát kb. 15
percig.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval
és a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a diót.
Az elősütött tésztára baracklekvárt (szerintem a házi az
igazi) kenünk és rásimítjuk a tojásfehérjés diós habot.
180°C-on 20 perc alatt készre sütjük a tortát.
Én alul felül sütési funkciót használtam.
Sajnos a képeket csak szállítás után sikerült elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése