Nóri barátnőmtől kaptam egy nagyon finom répa torta receptet, amit volt szerencsém az ő elkészítésében kóstolni.
A recept a következő:
Almás-répás-mazsolás sütemény
Hozzávalók
(20 cm átmérőjű tepsihez): 225 g liszt, 1,5 tk. sütőpor, fél tk. só, 1
tk. fahéj, 5 ek. növényi olaj, 1 narancs reszelt héja és 4 ek.
narancslé, 140 g barna cukor, 140 g reszelt sárgarépa, 1 közepes alma
lereszelve, 85 g mazsola, 50 g tökmag, tetejére porcukor
1.
Sütőt
előmelegíteni (légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat, villany:180
fok) és kikenni a tepsit. Egy tálban összekeverni a lisztet, sütőport,
sót és fahéjat egy másikban pedig a a cukrot, olajat, narancslevet.
2.
A narancsos keveréket a lisztesre önteni és hozzáadni a reszelt
sárgarépát, almát, mazsolát, tökmagot és reszelt narancshéjat. Alaposan
összekeverni és mehet a tepsibe.
3. 50-60 percig sütni, megszurkálni, hogy a közepe is átsült-e.
Nos én kicsit átformáltam a receptet, mert nem volt kedvem méricskélni ezért maradt a bögrés módszer:) A narancsot, a tökmagot elhagytam, helyette mandulát és diákcsemegét használtam. A sütemény tetejére szilvát tettem. Fűszerként pedig fahéjat, szerecsendiót, gyömbért, szegfűszeget használtam.
A sütemény tetejére mascarponéból, lime-ból, porcukorból készítettem egy glazúrt.
Szóval csináltam egy Nóri ihlette répa tortát újragondolva! De legközelebb az eredeti recept szerint fogom készíteni:)
A legfőbb kritikusom a párom!:)
SUSÚ
szerint a "LIME miatt nagyon pikáns lett a végeredmény, de legközelebb
vágjam félbe és tegyek bele többet, mert így kicsit fojtós a
végeredmény."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése