Először is elnézést szeretnék kérni, azoktól
akik lelkesen olvassák a blogomat és várják az újabb és újabb
postokat tőlem, de sajnos mostanában nincs annyi időm a
sütögetésre... :( A lenti sütit is már jó rég csináltam, csak
nem volt időm feltölteni...
Ezt a tortát az előző kálás torta elrontott
alapjából készítettem, amiből kimaradt a tej:)
A torta alapot feltördeltem kis darabokra és
vaníliás cukros tejbe áztattam kb. 3-4 percig, majd jól
kinyomkodtam és egy kapcsos tortaforma aljába simítottam.
Két doboz mascarponét összekevertem egy kevés
cukorral, 1,5 csomag „zselatin fixxel" és hozzáadtam a
mirelit málnát. 250 ml habtejszínt felvertem kemény habbá, majd
hozzáadtam a mascarponés málnához. Végezetül belesimítottam a
mascarponés krémet a tortaformába, néhány szebb málnával
díszítettem a tetejét és csokoládét csurgattam a tetejére. 1
éjszakát a hűtőben pihentettem és utána a kapcsos tortaformát
eltávolítottam és tálaltam.:)
Milyen jó ötlet és milyen gyönyörű magas lett! Én is kérnék egy szeletet... :-)
VálaszTörlésKöszönöm! A cél az volt, hogy ne kelljen kidobni és ez jutott eszembe, hogy pótoljam a tejet a tésztába, ha kicsit megkésve is:)
Törlés"Küld fény post" Nyisd az ablakot küldöm a szelet sütit!:)
Nagyon jól néz ki. Bárcsak én is megkostólhatnám:)
VálaszTörlés