2012. április 15., vasárnap

Málnás mascarpone torta


Először is elnézést szeretnék kérni, azoktól akik lelkesen olvassák a blogomat és várják az újabb és újabb postokat tőlem, de sajnos mostanában nincs annyi időm a sütögetésre... :( A lenti sütit is már jó rég csináltam, csak nem volt időm feltölteni...
Ezt a tortát az előző kálás torta elrontott alapjából készítettem, amiből kimaradt a tej:)
A torta alapot feltördeltem kis darabokra és vaníliás cukros tejbe áztattam kb. 3-4 percig, majd jól kinyomkodtam és egy kapcsos tortaforma aljába simítottam.
Két doboz mascarponét összekevertem egy kevés cukorral, 1,5 csomag „zselatin fixxel" és hozzáadtam a mirelit málnát. 250 ml habtejszínt felvertem kemény habbá, majd hozzáadtam a mascarponés málnához. Végezetül belesimítottam a mascarponés krémet a tortaformába, néhány szebb málnával díszítettem a tetejét és csokoládét csurgattam a tetejére. 1 éjszakát a hűtőben pihentettem és utána a kapcsos tortaformát eltávolítottam és tálaltam.:)







3 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet és milyen gyönyörű magas lett! Én is kérnék egy szeletet... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A cél az volt, hogy ne kelljen kidobni és ez jutott eszembe, hogy pótoljam a tejet a tésztába, ha kicsit megkésve is:)

      "Küld fény post" Nyisd az ablakot küldöm a szelet sütit!:)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki. Bárcsak én is megkostólhatnám:)

    VálaszTörlés