Találtam egy jó receptet a "Tortasztárok"
elnevezésű magazinban, ami picit hasonlít a korábbi tejberizses
tortámra :-)
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2 tojás
- 25 g vaj
- 50 g cukor
- 25 g liszt
- 25 g étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 g narancslekvár
- 500 ml rostos narancslé
- 100 g rizs
- 75 g cukor
- 10 levél zselatinlap
- 800 g tejszín
- 1 csomag habfixáló
A piskótatésztát beleöntjük a Zila tortagyűrűbe és előmelegített sütőben készre sütjük.
A narancslében megfőzzük a rizst. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe beáztatjuk, lecsepegtetjük és a meleg narancsos rizsbe belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a rizshez keverjük, majd a Zila tortaforma szilikonos részébe töltjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A piskótát megkenjük a narancslekvárral és ráhelyezzük a rizses réteget.
Az üregekbe tejszínes narancsos karamellt töltöttem.
Szia. Most találtam rá az oldaladra, és érdeklődnék, hogy ennél a tortánál a tejszínes narancsos karamellt, hogy készítetted el? Köszönettel Timi
VálaszTörlés