2012. február 25., szombat

Narancsos tejberizses torta Zila tortaformában


Találtam egy jó receptet a "Tortasztárok" elnevezésű magazinban, ami picit hasonlít a korábbi tejberizses tortámra :-)

Hozzávalók:
Piskótához:
  • 2 tojás
  • 25 g vaj 
  • 50 g cukor
  • 25 g liszt
  • 25 g étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
Rizses réteghez:
  • 50 g narancslekvár
  • 500 ml rostos narancslé
  • 100 g rizs
  • 75 g cukor
  • 10 levél zselatinlap
  • 800 g tejszín
  • 1 csomag habfixáló
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.  A vajat megolvasztjuk, amit az előzőleg felvert tojásos cukorhoz adjuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, aztán apránként a tojásos cukros vajhoz adjuk. A tojásfehérjét kis adagokban óvatosan, hogy ne törjük meg a habot, hozzáadjuk a tésztához.

A piskótatésztát beleöntjük a Zila tortagyűrűbe és előmelegített sütőben készre sütjük.
A narancslében megfőzzük a rizst. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe beáztatjuk, lecsepegtetjük és a meleg narancsos rizsbe belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a rizshez keverjük, majd a Zila tortaforma szilikonos részébe töltjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A piskótát megkenjük a narancslekvárral és ráhelyezzük a rizses réteget.
Az üregekbe tejszínes narancsos karamellt töltöttem.





1 megjegyzés:

  1. Szia. Most találtam rá az oldaladra, és érdeklődnék, hogy ennél a tortánál a tejszínes narancsos karamellt, hogy készítetted el? Köszönettel Timi

    VálaszTörlés