2012. február 18., szombat

Csokis tejberizses alappal készült, narancsos-csokis tejberizses krémmel töltött torta

Az egyik Barátnőmnek májusban lesz az esküvője, egy időben gondolkodott rajta, hogy én készítsem a nagy napra a nagy művet, azért saját korlátjaimmal már akkor is tisztába voltam így próbáltam kapacitálni Őt, hogy bízza egy profira és így is lett! Viszont a születésnapjára készítettem egy kicsit szerintem giccses tortát, csak hogy minél több új formát próbáljak ki. Barátnőm kifejezett kérése volt, hogy ne legyen klasszikus értelemben vett gyümölcsös torta, lehessen rágni benne valamit mert Ő az olyan süticiket szereti amit rágni kell, és azért egy sima csoki tortánál legyen fantáziadúsabb... 

Így született meg a Csokis tejberizses alappal készült, narancsos-csokis tejberizses krémmel töltött torta egy muffin recept alapján:)

Alaphoz: 
  • 15 dkg vaj 
  • 15 dkg cukor 
  • 2 tojás 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 kiskanál vanília aroma 
  • 1 pici só 
  • 3 kiskanál sütőpor 
  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 20 dkg tejben főtt rizs
 A sütőt előmelegítjük.
1 bögre rizsből 2 bögre vízből és 1 bögre tejből tejberizst főzünk.
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, a tejszínt hozzáadjuk, majd a vanília aromával és 1 pici sóval ízesítjük. A fenti masszát a sütőporral összekevert liszttel simára dolgozzuk, majd a tejben főtt rizst, az apróra tört csokoládét hozzáadjuk. A tésztát kivajazott torta karikába simítjuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. 

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál kakaó
  • 1 narancs héja
  • 3-4 evőkanál tej/tejszín
  • Az torta alaphoz elkészített tejberizsből a maradék rizs.
A cukrot és a vajat felforraljuk, majd hozzáadjuk  a narancs héját, és a kakaó t majd felforraljuk, miután langyosra hűl a csoki hozzáadjuk a tejberizshez.


Ez lett a végeredmény:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése